Po prawie 10 latach przerwy Pytki Doś reaktywuje swoją działalność! 

 

Mocna muza – mocne przesłanie” tak można określić motto tego dla wielu osób kultowego zespołu.

 

Ważniejsze wydarzenia w historii Pytki Doś:

 

  • w 2000 roku muzycy związani wcześniej z innymi projektami powołują do życia formację Pytki Doś,

  • laureat przeglądów muzycznych m.in. SKOCZ na koncert 2003, ROCKOSZ 2005, Rock’n’Roll Festival 2006,

  • od ich utworu „Reggae Czad” został nazwany organizowany w Cieszynie „Reggae Czad Festiwal”,

  • w 2005 zespół zagrał 10 dniową trasę koncertową z legendarną grupą No Longer Music z USA,

  • koncerty m.in. z takimi zespołami jak: 2Tm2;3, Maleo Reggae Rockers, Hej, Habakuk, Vavamuffin, Cool Kids of Death, Krzysztof Zalewski, Ocean - OCN, No Longer Music (USA), Fire Fly (Wielka Brytania),

  • w 2007 roku w związku z coraz liczniejszymi koncertami za granicą zespół zmienił nazwę na BrokenReed,

  • 14 stycznia 2007 - koncert na krakowskim rynku w ramach Finału WOŚP dla ponad 20-tysięcznej publiczności,

  • w latach 2000-2011 zespół zagrał ponad 200 koncertów w Polsce i za granicą, m.in. 3x Slot art Festival, Wrocław NON Stop, 3x Campfest(SK),

  • w 2011 roku zespół zawiesza działalność, a założyciele (trzej bracia) tworzą nowy projekt muzyczny LazyLeg,

  • rok 2020 – reaktywacja z okazji 20-lecia założenia zespołu pod pierwotną nazwą – Pytki Doś

 

Dyskografia:

  • "Demo" (2001)

  • "Teraz..." (2004)

  • EPka “Siedem” (2006)

  • EPka “Umieram” (2008) - wydana pod nazwą BrokenReed

  • "R E A K T Y W A C J A" (2020)

 

BIO